Austraalia peaminister lubas Kiievit külastades täiendavat sõjalist abi (1)

Copy
Austraalia peaminister Anthony Albanese ja Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi 3. juulil Kiievis pressikonverentsil.
Austraalia peaminister Anthony Albanese ja Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi 3. juulil Kiievis pressikonverentsil. Foto: Nariman El-Mofty / AP / Scanpix

Austraalia peaminister Anthony Albanese lubas täna Kiievis Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõiga kohtudes täiendavat sõjalist abi.

Albanese ütles Kiievis pressikonverentsil, et Austraalia eraldab Ukrainale «sada miljonit dollarit sõjalist abi». Ta ei täpsustanud, kas Austraalia või USA dollarites.

100 miljonit Austraalia dollarit on umbes 68 miljonit USA dollarit.

Peaminister ütles, et Austraalia saadab Ukrainale muu hulgas 14 jalaväesoomukit, 20 soomukit Bushmaster ja mitu drooni.

Zelenskõi märkis, et Austraalia on andnud Ukrainale märkimisväärset abi ning Ukraina sõjaväelaste seas on Bushmasterid «kõrgelt hinnatud».

Albanese käis Butšas ja Irpinis, kus Vene väed panid toime sõjakuritegusid, samuti Hostomeli lennuväljal Kiievist loodes.

«Mul on suur au olla esimene Austraalia peaminister, kes Ukrainat külastab,» ütles Albanese, lisades, et tema visiit näitab maailmale selgelt solidaarsust, mis eksisteerib austraalia ja ukraina rahva vahel.

Austraalia peaministri sõnul saab Vene president Vladimir Putin «vastuvõtu, mida ta väärib», kui ta peaks osalema novembris Indoneesias Bali saarel G20 tippkohtumisel. Albanese sõnul ei saa see olema sõbralik.

Ta lisas, et ei kujuta ette, et Austraalia peaks tippkohtumist boikoteerima. Samas «me usume Venemaa isoleerimisse nii palju kui võimalik», lisas ta.

Albanese tuli Ukrainasse pärast seda, kui kohtus reedel Pariisis Prantsuse presidendi Emmanuel Macroniga.

Ukraina teatas eelmisel kuul, et rahvusvahelises üksuses Vene vägede vastu võideldes sai surma üks Austraalia kodanik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles