Patriarh Kirill: Kaliningrad on Venemaa vaimne eelpost (4)

Copy
Patriarh Kirill
Patriarh Kirill Foto: Mikhail Metzel/Sputnik/Kreml/AP/Scanpix

Moskva ja kogu Venemaa patriarh Kirill rääkis täna karjasereisi ajal Kaliningradi oblastisse, et Venemaad praegu ümbritseva olukorra taustal kasvab sealse piirkonna roll.

«Olen korduvalt öelnud, et Kaliningrad on tõesti piiriala, see on Venemaa ainus piirkond, mis piirneb Euroopa Liiduga,» väitis ta.

«Arvestades, et mitmesugustel, ratsionaalselt suuresti seletamatutel põhjustel suhtuvad lääneriigid Venemaasse äärmiselt halvasti, kasvab tänapäeval Kaliningradi osa. Ma ei räägi ilmalikest ega sõjalistest aspektidest – see on vaimses mõttes eelpost,» ütles patriarh  Kaliningradi oblasti kubernerile Anton Alihhanovile.

Kirikupea tõi välja, et tänapäeval maailmas, sealhulgas Lääne-Euroopas, kaob religioossus, samastumine kristlusega – «lääneriigid ei nimeta end enam kristlikeks ja usk jääb tõepoolest avalikust ja eraelust ääremaale».

Patriarhi sõnul ei pea neile «midagi näitama ega tõestama, Jumal nendega, elagu, nagu õigeks peavad». Kuid Venemaa enda jaoks on tema arvates väga oluline mõista, et selle tugevus peitub tema vaimsetes juurtes.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles