USA kohus takistas vägistamisohvrist lapse ligipääsu abordile (1)

Postimees
Copy
«Minu keha, minu valik». Pilt on illustreeriv.
«Minu keha, minu valik». Pilt on illustreeriv. Foto: ETIENNE LAURENT / EPA / SCANPIX

Ohio osariigi kohus keelustas 10-aastasele lapsohvrile ligipääsu abordile, põhinedes otsuse Roe vs. Wade hiljutisele ümbelükkamisele, vahendas Metro eile.

Laps tuli saata üle piiri Indiana osariiki, kus kehtib liberaalsem aborditeenuseid puudutav seadusandlus. 

Ohio osariik muutis seadusi vaid mõned tunnid peale kohtuotsuse Roe v Wade tühistamisest, mille alusel keelustati abort peale raseduse kuuendat nädalat.

Kolm päeva hiljem sattus vägistamise tõttu rasedaks jäänud laps osariigi haiglasse.

Indiana osariik ei ole aborti veel keelanud ega teenusele ligipääsu piiranud, kuid tõenäoliselt tehakse seda assamblee eriistungjärgul selle kuu lõpus.

10-aastase tüdruku juhtum on asetanud silmapaistvad abordivastased poliitilikud silmitsi väärkohtlemise ohvrite õigustega. 

«Ma ei usu, et traagilist olukorda peaks lahendama uue tragöödiaga, sest iga elu on väärtuslik,» kommenteeris Lõuna-Dakota vabariiklasest kuberner Kristi Noem ameerika telekanalile CNN. 

Poliitilised rühmitused nõuavad uusi seadusi, mis takistaks inimestel, kes elavad osariikides, kus on abordikeeld, otsimast tervishoiuteenust teistelt USA aladelt, vahendab ajaleht the Washington Post. 

Seni kavatsevad 16 osariiki ja USA pealinn Washington DC jätkata abordiõiguste kaitsmist, tugevdades abordivastaseid kaitsemeetmeid ja suurendades rahastamist, et aidata inimesi, kes on sunnitud koduosariigist väljaspoole reisima. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles