Rogozin: Roskosmos valmistub Sarmatide saritarneteks (2)

Copy
Sarmati katsestart Plessetski kosmodroomilt 20. aprillil.
Sarmati katsestart Plessetski kosmodroomilt 20. aprillil. Foto: Venemaa kaitseministeerium/Cover Images/Scanpix

Ettevõte Krasmaš valmistab mandritevahelisi ballistilisi rakette Sarmat lennukatseteks ja sõjaväele saritarnete alustamiseks, teatas teisipäeval riigikorporatsiooni Roskosmos juht Dmitri Rogozin.

«Kontrollisime raskete mandritevaheliste ballistiliste rakettide Sarmat tootmise edenemist nii lennukatsetuste jätkamiseks kui ka strateegilistele raketivägedele saritarnete alustamiseks,» kirjutas Rogozin Telegramis.

«Kõik kulgeb rangelt igapäevase kontrollitava ajakava kohaselt,» lisas ta.

25. juunil teatas Rogozin, et riigikorporatsioon on juba alustanud Sarmatide saritootmist.

«Lähtume eeldusest, et nagu president ütles, peame panema esimese polgu Krasnojarski krais Ušuris lahinguvalvesse aasta lõpuks,» ütles ta.

Kaitseministeerium teatas Sarmati esimesest katsestardist Plessetski kosmodroomilt 20. aprillil.

«Uuel kompleksil on kõrgeimad taktikalised ja tehnilised omadused ning see suudab tungida läbi kõikidest kaasaegsetest raketitõrjesüsteemidest. Sel ei ole maailmas analooge ja ei tule veel tükk aega,» ütles Venemaa president Vladimir Putin 20. aprillil pärast Sarmati eduka katsestardi jälgimist videolingi kaudu.

22. mail teatas Rogozin, et Venemaa paneb lähiajal lahinguvalvesse umbes 50 Sarmati mandritevahelist ballistilist raketti. Enne seda ütles ta, et nende rakettide saritarnimist kaitseministeeriumile on kavas alustada selle sügise lõpuks.

Sarmati rakette hakatakse saritootma Roskosmose Krasnojarski Krasmaši tehases.

Ametlikult teatati, et mandritevaheline ballistiline rakett RS-28 Sarmat asendab maailma võimsaima šahtipõhise strateegilise raketi RS-20V Vojevoda (NATO klassifikatsioonis - SS-18 Satan) strateegilise raketiväe Užuri (Krasnojarski krai) ja Dombarovski (Orenburgi oblast) diviisis.

Raketi Sarmat saab varustada mitme hüperhelilõhkepeaga Avangard, ütles Vene strateegiliste raketiväe ülem Sergei Karakajev 24. aprillil.

Ametlikult teatati, et kavandatav tiiblõhkeblokk Avangard võib saavutada umbes 27 helikiirust. Praegu paigaldatakse Avangarde mandritevahelistele rakettidele UR-100N UTTH.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles