Hispaania politsei konfiskeeris uudsed veealused narkodroonid

Copy
Kanaarisaarte politsei konfiskeerimas laevadelt leitud narkootikume 16. aprillil 2022. Pilt on illustratiivne.
Kanaarisaarte politsei konfiskeerimas laevadelt leitud narkootikume 16. aprillil 2022. Pilt on illustratiivne. Foto: Borja Suarez / Reuters / Scanpix

Mehitamata masinad oleksid Marokost Hispaaniasse suutnud kanda üle 200 kilo kaaluvaid pakke, vahendas Hispaania politsei teadaannet BBC.

Kuigi jõuk oli spetsialiseerunud võlts-paadipõhjade ning autodele ja haagistele varjatud panipaikade ehitamisele, oli neil ka meredroonide ehitamine käsil, teatas politsei.

Hispaania ja Prantsusmaa politseiametnike 14-kuu pikkuse koostöö tulemusel tuvastati kaheksa kriminaali, kes osutasid logistiliste lahenduste pakkumist Itaalias, Prantsusmaal ja Taanis, lisaks oli neil koostöö Kataloonia, Costa del Soli, Gibraltari ja Põhja-Aafrika kuritegelike jõukudega.

Ametnikud konfiskeerisid ka 145 kilo hašišit, 8 kilo kanepit, 157 370 eurot sularaha ja kuus suurt õhudrooni, mille lennuulatus on 30 kilomeetrit.

GPS-navigatsioonisüsteemidega sõidukeid oleksid narkokaubitsejad nutitelefoni või tahvelarvuti abil suutelised juhtima kõikjalt maailmast.

Vahistatute hulgas oli isa ja tema kvalifitseeritud helikopteripiloodist poeg, kel olid sõidukite ehitamiseks vajalikud tehnilised teadmised.

Hispaaniast on saanud suurim narkootikumide sisenemise värav Euroopasse, seoses geograafilise lähedusega Marokole ja tihedatele sidemetele endiste kolooniatega Lõuna-Ameerikas.

Eelistatult kasutatakse 15 kilomeetri laiust Euroopat Aafrikast eraldavat Gibraltari väina.

Kuus teadaolevalt kaheksast narkoäris ja kuritegelikku ühendusse kuulumises süüditatavat isikut on tänaseks vahi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles