Slovjanski linnapea: «Linna massiivne tulistamine. Varjuge kõik.» (3)

Copy
Ukraina sõdur Slovjanskis.
Ukraina sõdur Slovjanskis. Foto: Michal Burza / ZUMA / SCANPIX

Vene väed on asunud massiivselt pommitama Ida-Ukrainas asuvat Slovjanskit, millest on saamas Moskva järgmine sihtmärk Donbassi piirkonnas, ütles täna linnapea.

«Slovjansk! Linna massiivne tulistamine. Kesklinn, põhjaosa. Varjuge kõik,» kirjutas Vadõm Ljahh Facebookis.

Vähemalt kaks inimest on surnud ning veel seitse on saanud vigastada.

Ukraina võimud on korduvalt kutsunud Slovjanski elanikke piirkonnast lahkuma, kuna rindejoon on pärast naaberoblastis Luhanskis asuvate Severodonetski ja Lõssõtšanski hõivamist linnale lähenemas.

Vene suurtükitules on alates pühapäevast sõja eel umbes 100 000 elanikuga linnas saanud surma vähemalt kuus ja vigastada veel 19 inimest.

Seni Ukraina kontrolli all olevad Slovjansk ja piirkondlik halduskeskus Kramatorsk on Venemaa järgmised sihtmärgid Donbassi vallutamise kampaanias.

2014. aastal said Moskva-meelsed nõndanimetatud separatistid Vene konfliktis Kiieviga mõneks ajaks Slovjanski üle kontrolli.

Vene väed pommitasid Ida-Ukrainas Slovjanski linnas asuvat turgu, tappes ühe naise ja vigastades veel vähemalt kolme inimest.

«Leegid matsid turuletid endasse,» vahendab Reutersi reporteri sõnu Briti meediaväljaanne Sky News. 

«Vähemalt kaks inimest on surnud ning veel seitse on saanud vigastada,» kinnitas Donetski oblasti kuberner Pavlo Kõrõlenko.

«Taas sihivad venelased tahtlikult kohti, kuhu tsiviilisikud kogunevad. See on täielik terrorism,» kirjutas Kõrõlenko oma sotsiaalmeedia Telegrami kontol. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles