Zelenskõi: ukrainlastele tuleb anda elementaarne kaitse rakettide eest

Copy
Ukrainasse Kramatorskisse tulistatud Vene rakett.
Ukrainasse Kramatorskisse tulistatud Vene rakett. Foto: Genya Savilov / AFP / Scanpix

Riigi ülesanne on anda juba sel aastal ukrainlastele elementaarne kaitse Vene raketirünnakute eest, ütles eile õhtul Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.

«See on meie maksimaalne ülesanne meie riigi jaoks – juba sel aastal anda ukrainlastele elementaarne julgeolek, elementaarne kaitse raketirünnakute eest,» ütles ta õhtuses videopöördumises.

«Ööl vastu 5. juulit anti peaaegu kogu meie riigi territooriumil õhuhäire. Enne seda ei olnud pealinnas ja mitmes oblastis juba mõnda aega häiret, ja mõned tundsid ennast isegi eriti ärevalt sellise ebahariliku vaikuse pärast,» lausus Zelenskõi.

Presidendi sõnul ei maksa otsida terroristide tegevuses loogikat.

«Vene armee ei tee mingeid pause. Tal on üks ülesanne – võtta rahvalt elu, hirmutada inimesi, et ka paar päeva ilma õhuhäireta tunduks juba osana terrorist. Ja täna õhtul Kiiev ja taas peaaegu kogu Ukraina oli õhuhäirega.»

«Meie ülesanne teiega - vastu pidada, enda eest hoolitseda, eelkõige oma emotsioonide eest, maksimaalselt aidata kaasa riigi kaitsmisele, kaitsta riiki nii palju, kui on vaja meie võiduks,» lisas Zelenskõi.

Presidendi sõnul tulistasid Ukraina õhutõrjejõud osa rakettidest alla.

Ta lubas, et iga päev tehakse tööd, et saada Ukrainale kaasaegsed ja piisavad raketitõrjesüsteemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles