Gotlandi saarel pussitati surnuks eakas naine

Copy
Gotlandi saarel pussitati surnuks eakas naine.
Gotlandi saarel pussitati surnuks eakas naine. Foto: Henrik Montgomery/tt/Scanpix

Rootsi politsei teatas kolmapäeval, et Gotlandi saarel, kuhu riigi tipp-poliitikud on kogunenud nädalapikkusele üritusele, tapeti päeval pussitamises umbes 60-aastane naine.

Pussitamine leidis aset veidi enne kella kahte keset Visby linna, kus praegu toimub riigi erakondade kogunemine.

«Kahjuks võin teatada, et naine on haavadesse surnud,» ütles Gotlandi politseiülem Fredrik Persson pressikonverentsil.

Sündmuskohal viibinud uudisteagentuuri TT fotograaf ütles, et naist elustati kiirabi saabumiseni. Naine suri saadud vigastustesse hiljem haiglas.

Mõrvas kahtlustatuna on kinni peetud 33-aastane mees. Persson keeldus koheselt veretöö motiivi kommenteerimast.

«Praegu on käimas intensiivne uurimine. Üks osa sellest on vahistatute motiivi ja tausta väljaselgitamine,» ütles politseijuht. «Meil oli rida küsimusi, mida uuritakse, kuna see juhtus väga avalikus kohas, kus keset päeva oli Visby kesklinnas väga palju inimesi,» lisas Persson

Tunnistajate kirjeldusel põgenes kurjategija pärast pussitamist sündmuskohalt. Mees suruti aga pikali ja võeti seejärel kinni.

Politsei võttis kinni eaka naise tapmises kahtlustatava mehe.
Politsei võttis kinni eaka naise tapmises kahtlustatava mehe. Foto: Henrik Montgomery/TT/Scanpix

Visbys toimub Rootsi poliitika traditsiooniline suveüritus Almedalen. Rootsi Keskerakonna liider Annie Lööf pidi rünnakukoha lähedal pressikonverentsi andma. Lööf oli just lavale minemas, kui ihukaitsjad ta peatasid ja konverents viidi üle siseruumidesse.

Politsei teatas hilisemas avalduses, et esialgsetele uurimistulemustele tuginedes ei usu nad juhtunu seotust Almedaleni nädalaga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles