Ilmus välja esimene kandidaat Boris Johnsoni mantlipärijaks

Copy
Briti toorist seadusandja Tom Tugendhat.
Briti toorist seadusandja Tom Tugendhat. Foto: TOLGA AKMEN/AFP/Scanpix

Briti toorist seadusandja Tom Tugendhat andis neljapäeva õhtul teada oma plaanist pürgida Boris Johnsoni mantlipärijaks; tegemist on esimese kandidaadiga, kes pärast peaministri tagasiastumisteadet oma kampaania avalikustas.

Ajalehe Daily Telegraph arvamusloos kinnitas parlamendi väliskomisjoni juht Tugendhat oma kavatsust kandideerida Konservatiivse Partei juhiks, öeldes, et soovib kokku panna laia koalitsiooni, et alustada «puhtalt lehelt».

«Olen varem teeninud sõjaväes ja praegu parlamendis. Nüüd loodan taaskord kutsele vastata peaministrina,» kirjutas ta.

Tugendhat andis märku, et on valmis osalema igasuguses heitluses liidrikoha pärast, kuid tema ja Johnsoni lojalistide suhted ei ole just soojad.

Ta pooldab karmi poliitikat Hiina suhtes ning on kritiseerinud valitsuse tegutsemist Briti vägede lahkumisel Afganistanist.

Johnsonile asendaja leidmise ajakava pannakse paika järgmisel nädalal. Kahevooruline heitlus loodetakse lõpule viia märgatavalt varem, kui toorid oktoobris oma aastakonverentsi peavad.

Esimeses voorus kärbivad 358 konservatiivist seadusandjat järjestikuste hääletustega kandidaatide arvu kahele. Teises voorus valivad salajasel hääletusel võitja välja kümned tuhanded erakonna lihtliikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles