Zelenskõi: olen õnnelik Soome ja Rootsi tõenäolise NATO-liikmesuse üle

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: Ukraina presidendiamet/AFP/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi on õnnelik selle üle, et NATO näib võtvat Soome ja Rootsi oma liikmeks, kuigi allianss on kaua vastustanud Ukraina liikmesust, vahendas tema sõnu telekanal CNN.

Zelenskõi ütles usutluses USA uudistekanalile, et mõistab sügavalt Venemaa vaenulikust suhtumisest tingitud ohte Soomele ja Rootsile. Sel põhjusel toetab Ukraina tema sõnul igati nende riikide NATO-sse kuulumist.

Kuigi tema sõnul teeb maailm Ukraina heaks palju, oleks Zelenskõi hinnangul võinud ka Ukraina siiski NATO liikmeks võtta.

President kinnitas taas, et Ukraina ei kavatse oma maad Venemaale loovutada, jäädes kindlaks, et territoriaalsed järeleandmised ei saa olla osa sõja lõpetamise diplomaatilistest läbirääkimistest.

«Ukrainlased ei ole valmis oma maad ära andma, leppima, et need alad kuuluvad Venemaale. See on meie maa,» ütles Zelenskõi neljapäeval eetris olnud intervjuus.

President avaldas lootust veelgi suuremale lääne sõjalisele abile ja kordas kutset USA presidendile Joe Bidenile Kiievit külastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles