Saksa kantsleri ja SPD suvepäevi varjutab vägistamisuimastite skandaal

Copy
Saksamaa liidukantsler Olaf Scholz sotsiaaldemokraatide lühendi SPD ees seismas.
Saksamaa liidukantsler Olaf Scholz sotsiaaldemokraatide lühendi SPD ees seismas. Foto: Axel Heimken/AFP/Scanpix

Vähemalt üheksale naisele poetati nn vägistamistilku kutsetega üritusel, kus osalesid Saksa kantsler Olaf Scholz ja parlamendiliikmed, teatasid laupäeval Saksa sotsiaaldemokraadid (SPD).

«Emotsioone on päris kõvasti,» ütles SPD parlamendifraktsiooni kõneisik AFP-le, kinnitades Berliini ajalehes Tagesspiegel avaldatud infot.

«Soovitan kõigil asjassepuutuvatel isikutel esitada kaebus,» kirjutas parlamendifraktsiooni liige Katja Mast Twitteris. Ta ei välistanud, et juhtumeid võib seni teadaolevale üheksale veelgi lisanduda.

SPD saatis kõigile kolmapäevaõhtusele suvepeole kutsutuile e-kirja, mis mõistis hukka koletu teo, millest anti kohe teada ka parlamendipolitseile.

Politsei AFP-le mingeid kommentaare ei andnud.

SPD traditsioonilisel suveüritusel, mis eelneb parlamendi suvevaheajale, osales koos kantsleri ja parlamendiliikmetega umbes 1000 inimest.

Kõneisik rõhutas, et tegemist oli kinnise üritusega, kuhu pääses vaid kutsetega.

Vägistamisuimasteid sokutatakse tavaliselt joogi või toidu sisse. Need muudavad ohvri abituks ja ta ei suuda end rünnaku eest kaitsta.

Ajalehe Berliner Zeitung kinnitusel oli Berliini politseil 2021. aastal tegemist kokku 22 juhtumiga, mille puhul kasutati vägistamisuimasteid.

Juhtumite tegelik arv on arvatavalt palju suurem, sest sageli ohvrid ei anna või ei oska anda endast teada. Samuti kehtisid sel ajal koroonapiirangud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles