FOTOD ⟩ Meeleavaldajad nõuavad Bidenilt rohkemat abordiõiguste kaitsmiseks (1)

Copy
«Meie veri on teie kätel»
«Meie veri on teie kätel» Foto: WILL OLIVER

Sajad abordiõiguste eest seisvad meeleavaldajad nõudsid laupäeval Valge Maja ees president Joe Bidenilt jõulisemate sammude astumist, et tagada naistele õiguslik juurdepääs protseduurile, mille ülemkohus hiljuti tühistas.

Hinnanguliselt skandeeris umbes tuhatkond peamiselt naisest koosnenud rahvamass «Minu keha, minu valik», osa istus paduvihmas kõnniteedel. Sündmuskohal viibis ka arvukalt politseinikke.

Meeleavaldus Valge Maja ees.
Meeleavaldus Valge Maja ees. Foto: Lenin Nolly

Meeleavaldajad kutsusid Bidenit, kes veetis nädalavahetuse oma puhkusekodus Delaware'i osariigis, tegema senisest rohkem, et võidelda vastu ülemkohtu 24. juuni otsusele tühistada 1973. aasta kaasus Roe vs Wade, mis andis abordiõiguse kõikjal Ühendriikides.

Meeleavaldus Valge Maja ees.
Meeleavaldus Valge Maja ees. Foto: WILL OLIVER

Biden allkirjastas reedel määruse, mis peaks aitama naistel saama ligipääsu aborditablettidele ning soodustama neil reisida osariikidesse, kus abort on lubatud kohalike seaduste järgi. Protestijad aga nõuavad Bidenilt märksa jõulisemaid samme.

Meeleavaldus Valge Maja ees.
Meeleavaldus Valge Maja ees. Foto: Lenin Nolly

Biden, kelle manööverdamise ruum on antud teemal võrdlemisi ahtake, on sattunud ülemkohtu otsuse järel suure surve alla näiliselt tegevusetuse pärast.

Meeleavaldus Valge Maja ees.
Meeleavaldus Valge Maja ees. Foto: WILL OLIVER

Reedel ütles president määruse allkirjastamise järel, et ameeriklased peaksid hääletama massiliselt abordiõigusi pooldavate seadusandjate poolt novembris, mis annaks demokraadist Bidenile tugeva kontrolli kongressis. Seeläbi oleks tal võimalik muuta abordiõigus föderaalseaduseks ning minna mööda ülemkohtu vastuolulisest otsusest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles