Sajad tuhanded inimesed osalesid Madridi Pride'il (1)

Copy
Madrid Pride 2022.
Madrid Pride 2022. Foto: Emilio Naranjo / EPA / Scanpix

Sajad tuhanded inimesed tulid eile Hispaania pealinnas Madridis tänavatele, et tähistada seksuaalvähemuste õigusi rongkäigul, kus lehvitati ohtralt vikerkaarevärvides lippe ja tantsiti tehnomuusika saatel.

Viimati peeti Madridis Pride'i enne koroonapandeemiat, sel korral olid osalised koondunud loosungi «nähtavus, uhkus ja vastupidavus» alla.

Suvekuumuses olid rongkäigust tulnud osa võtma ka mitmed vasakpoolse koalitsioonivalitsuse liikmed, teiste seas ka siseminister Fernando Grande-Marlaska.

Linnavõimude hinnangul osales rongkäigul üle 600 000 inimese, ringhääling TVE kandis üritust esmakordselt üle otseülekandes.

Homoseksuaalsus on dekriminaliseeritud Hispaanias alates 1978. aastast, kolm aastat pärast diktaator Francisco Franco surma. Sestsaadik on kuningriigis seadustatud ka samasooliste abielu ja laste adopteerimine.

Riikliku LGBTQ föderatsiooni FELGTBI+ kohaselt on lisaks seadustele vajalik anda seksuaalvähemuste kogukonnale ka «nähtavust». Organisatsioon mõistis enne rongkäiku tehtud avalduses ühtlasi hukka ka üha kasvava «vihakõne».

Föderatsioon toetas ka seaduseelnõu, mida suvel hakatakse parlamendis arutama, mis lubaks alates 16 aasta vanustel noortel muuta omal soovil oma nime ja sugu isikutunnistuse dokumentidel.

Kui seadus vastu võetakse, siis saab Hispaaniast üks väheseid riike maailmas, kus on sooline enesemääramine seadustatud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles