Soul: Põhja-Korea katsetas arvatavat mitmikraketiheitjat

Copy
Põhja-Korea mitmikraketiheitjad 26. aprillil sõjaväeparaadil.
Põhja-Korea mitmikraketiheitjad 26. aprillil sõjaväeparaadil. Foto: KCNA / REUTERS / SCANPIX

Põhja-Korea katsetas täna arvatavat mitmikraketiheitjat, jätkates piirkonnas pingeid tõstnud provokatsioone, teatas Soul.

Lõuna-Korea sõjavägi tuvastas «lennutrajektoorid», mis arvatavalt kujutasid endast Põhja-Korea raketiheitjate tuld, teatas Souli relvajõudude peastaap.

«Meie sõjavägi märkas täna umbes kell 18.21-18.37 lennutrajektoore, mis arvatavalt olid Põhja-Korea mitmikraketiheitja lasud,» seisis peastaabi avalduses.

Avalduses ei täpsustatud, mitu lasku tulistati, kuid kinnitati, et riigi sõjavägi jätkab olukorra jälgimist ja säilitab koos USAga igakülgse valmisoleku.

Presidendi julgeolekubüroo korraldas katsetusega seoses istungi ja kinnitas, et hoiab olukorral silma peal.

Põhja-Korea on korraldanud tänavu terve hulga relvakatsetusi, tulistades esimest korda alates 2017. aastast välja ka mandritevahelise ballistilise raketi.

Washingtoni ja Souli ametnikud on hoiatanud, et totalitaarne režiim valmistub seitsmendaks tuumakatsetuseks. Ühendriigid on lubanud anda sellele «kiire ja jõulise» vastuse.

Lõuna-Korea kaitseminister Lee Jong-sup ütles läinud kuul, et Soul tugevdab Pyongyangist lähtuva tuumaohu heidutamiseks oma kaitsevõimekust ja julgeolekukoostööd USA ja Jaapaniga.

Läinud nädalal saabus Lõuna-Koreasse kümme päeva kestvale õppusele kuus USA F-35A hävitajat. Tegemist on teadaolevalt esimese korraga alates 2017. aastast, mil USA varghävitajat riiki on saadetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles