Saksa liidukantsleri peol toimus väidetav naiste uimastamine (1)

Copy
Saksa sotsiaaldemokraadid. Foto on illustratiivne.
Saksa sotsiaaldemokraadid. Foto on illustratiivne. Foto: THILO SCHMUELGEN / SCANPIX

Kaheksa naist Saksamaal väidavad, et neid uimastati eelmisel nädalal toimunud Sotsiaaldemokraatide (SPD) suvepeol, vahendas The Times. 

Saksamaa liidukantsleri Olaf Scholzi ja tema saadikute poolt korraldatud peol viibis ligi tuhat inimest.

21-aastane naine selgitas politseile tehtud avalduses, et ei tarbinud peol alkoholi, aga märkis halva enesetunde, pearingluse ja mälukaotuse tekkimist. Kohalikus haiglas tehti ohvrile vereanalüüs ja toksikoloogiline uuring. 

Avaldusele järgnesid teiste ohvrite tunnistused sarnastest sümptomitest. 

«Meie suvepeol olid ilmselgelt rünnakud kolleegide vastu nokautidega. See on ennekuulmatu sündmus, millest teavitasime kohe politseid,» kirjutas sotsiaaldemokraatide (SPD) ametnik Mathias Martin parlamendiliikmetele ja parlamendi töötajatele saadetud teates. «Soovitame teistel potentsiaalselt mõjutatud inimestel sellele viivitamatult politsei tähelepanu juhtida.»

«Vereanalüüsi tulemusel on tõestatud üks juhtum ja ründajale on esitatud ohtlike kehavigastuste tekitamise eest süüdistus," vahendas ajaleht Tagesspiegel SPD liikmete omavahelist suhtlust. 

"Oleme kõik sellest uskumatust sündmusest jahmunud ja teeme kõik endast oleneva, et selgitus tuua," ütles SDP poliitik Katja Mast. 

SPD kaasjuht Lars Klingbeil on raevukas, et midagi sellist juhtuda võis, vahendas Saksa ajaleht Die Welt. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles