Mehhikos konfiskeeriti Templirüütlite kartelli tseremooniakiivrid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhikos konfiskeeriti Templirüütlite kartelli tseremooniakiivrid
Mehhikos konfiskeeriti Templirüütlite kartelli tseremooniakiivrid Foto: SCANPIX

Mehhiko armee konfiskeeris narkogängilt eriskummalisi esemeid.

Michoacani osariigist leiti 120 plastmassist kiivrit, mida Templirüütlite kartell kasutas oma tseremooniatel, edastab mtv3.fi.

Armee esindaja sõnul keskaegseid kiivreid ja mantleid meenutavad esemeid kasutati rituaalides, milles kartell uusi liikmeid vastu võttis.

Samalaadseid kiivreid kasutatakse Mehhikos lihavõtte ajal Jeesuse kannatuste lavastustes.

Templirüütlite kartell on Lääne-Mehhikos tegutsenud alates 2010.aastast. Kartell peab end religioosseks ning väidetavalt kaitseb Michoacani osariigi elanikke moraali languse ja usust taganemise eest.

Samas on teada, et nende arvel on palju mõrvu ja väljapressimisi.

Mehhiko gängi eeskujuks on keskajal Euroopas tegutsenud mõjuvõimas Templirüütlite ordu (ladina keeles Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici). Tegemist oli religioosse-sõjalise rüütliorduga, mis tegutses 1118 – 1307.

Mehhikos tegutseb vähemalt 12 narkokartelli. Kartellide omavahelistes ning sõjaväe ja kartellide kokkupõrgetes on viimase viie aasta jooksul hukkunud umbes 50 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles