Twitter kaebas Elon Muski kohtusse

Copy
Elon Musk ja Twitteri logo.
Elon Musk ja Twitteri logo. Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Twitter kaebas Elon Muski seoses ettevõtte ostmiseks sõlmitud 44 miljardi dollarise lepingu rikkumisega teisipäeval kohtusse, nimetades tema taandumisstrateegiat silmakirjalikkuse näidiseks, selgus kohtudokumentidest.

USA Delaware'i osariigis esitatud hagis nõutakse tungivalt, et kohus kohustaks miljardäri suhtlusvõrgustiku ostutehingut lõpule viima, väites, et ükski rahaline hüvitis ei suuda tema tekitatud kahju heastada.

«Muski käitumine lihtsalt kinnitab tema soovi pääseda siduvast lepingust, mille ta vabatahtlikult allkirjastas, ja kahjustada seeläbi Twitterit,» väideti hagis.

«Twitter on kannatanud ja kannatab kostja rikkumiste tõttu jätkuvalt korvamatut kahju.»

Twitteri aktsiad tõusid uudise ilmumisel veidi.

Analüütikud väidavad, et Muski katse ettevõtte omandamisest taanduda seab selle raskel hetkel haavatavasse seisu.

Musk tegi pühapäeva õhtul Twitteris paar pilkavat postitust, kui ettevõte oli teatanud kavatsusest miljardärist ettevõtja kohtusse kaevata, et sundida teda tehingut sõlmima.

Twitter nõudis esmaspäeval, et Musk viiks ettevõtte ülevõtmise lõpule ning nimetas pakkumise tagasivõtmist «kehtetuks ja ebaseaduslikuks».

«Twitter ei ole rikkunud ühtegi lepingust tulenevat kohustust,» ütlesid firma advokaadid Muski juristidele saadetud kirjas.

«Twitter nõuab, et härra Musk ja teised osapooled täidaksid lepingust tulenevaid kohustusi,» lisati kirjas.

Musk ja Twitter on olnud eriarvamusel selle üle, kui paljud sotsiaalmeediaplatvormi kontod on liba- ja rämpskontod. Muski hinnangul pole Twitteri esitatud andmed taoliste kontode kohta usaldusväärsed. Juristid tõid välja, et Musk on üritanud teavet saada pea kaks kuud järjest.

Musk tõmbas Twitteri ostmisele pidurit reedel, süüdistades platvormi haldavat ettevõtet Twitter Inc eksitavates väidetes libakontode arvu kohta. See loob aluse kohtulahingule miljardi dollari suurusest lepingust lahkumise kahjutasu ja kõige muu üle.

Teiste seas Washington Post kirjutas, et Musk näeb endal õigust tehingust taganeda, sest tema sõnul pole Twitter ettevõtte tegevuse kohta piisavalt informatsiooni andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles