Kreekas kahtlustatakse raadiojaama süütamist

Copy
Kreeka Real FM raadiojaam Ateenas 13. juuli 2022.
Kreeka Real FM raadiojaam Ateenas 13. juuli 2022. Foto: Angelos Tzortzinis/AFP/Scanpix

Ateenas paiknevas Kreeka uudisteportaali Real News ja raadiojaama Real FM hoones plahvatasid täna süütepommid, põhjustades tulekahju, teatas meediaettevõte avalduses.

Tulekahju puhkes varahommikul, kõik töötajad evakueeriti hoonest ning tuletõrjujatel õnnestus põleng kahe tunniga kustutada.

Mitu inimest on hingamishäiretega haiglasse viidud.

Kahjutule süttimise põhjus ei ole veel selge, politsei uurib asja. Esialgsetel teadetel leiti büroohoone keldri ja esimese korruse vahelt kolme bensiinikanistri jäänused.

Firma omanik Nikos Hatzinikolaou on veendunud, et tegemist oli süütamisega, kuid ta ei öelnud, keda selles kahtlustab.

«Plahvatused ja tuli Real FMis ja Realnewsis! Nad panid meid põlema! Nad püüavad meid sulgeda,» kirjutas Hatzinikolaou Twitteris.

Kreeka peaminister Kyriakos Mitsotakis lubas omanikule, et riik teeb kõik süüdlaste kohtu ette toomiseks.

«Iga katse ajakirjanikke rünnata tuleb hukka mõista,» ütles ta.

Välisminister Nikos Dendias ütles, et tulekahju põhjustanud ja inimeste elu ohtu seadnud rünnak Real FMile ja Real Newsile on absoluutselt taunitav kuritegu, mis on suunatud väljendusvabaduse vastu riigis.

Veebruaris plahvatasid kaks süüteseadeldist Ateenas ühe ajakirjaniku ja politseiniku kodu ees, tekitades ainelist kahju. Viga keegi ei saanud.

Kreeka on ühenduse Piirideta Reporterid (RSF) viimases rahvusvahelises pressivabaduse indeksis varasemaga võrreldes 38 koha võrra langenud.

2021. aasta aprillis tapeti uuriv ajakirjanik Giorgos Karaivaz päise päeva ajal oma kodu lähedal. Asja uurimine ei edene, ütles RSF.

Real News ja Real FM on vasaktsentristlikud väljaanded, mis pakuvad platvormi opositsioonile, kuid ka valitsust toetavatele häältele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles