ÜLEVAADE Suvine koroonalaine tõstatab Euroopas taas jutu piirangutest (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Näomaskis mees Pariisis Louvre’i muuseumi juures. Prantsusmaa valitsus soovitab rahvarohketes kohtades kanda maski, kuid kohustuslikuks seda teha ei soovi. 
Näomaskis mees Pariisis Louvre’i muuseumi juures. Prantsusmaa valitsus soovitab rahvarohketes kohtades kanda maski, kuid kohustuslikuks seda teha ei soovi. Foto: Aurelien Morissard/xinhua/zuma Press/scanpix

Jälle kiiresti levima hakanud koroonaviirus ja sellest tingitud haiglate täitumise tõttu on juba mitmel pool Euroopas laiendatud uuesti näomaski kandmise kohustust, kuid muude piirangute kehtestamise mõtet seni valdavalt tõrjutakse.

Esimesena taastas siseruumides maski kandmise kohustuse uue viiruspuhangu tõttu eelmisel nädalal Küpros, kes oli selle alles kuu varem tühistanud, vahendas Euronews. Sama mõtet kaalub nüüd Kreeka, kus nakatumine on Ateena kõrval kasvanud ennekõike puhkajate seas populaarsetel saartel.

Kui mujal Prantsusmaal praegu veel soovitatakse taas ühistranspordis maski kanda, siis Vahemere ääres asuva Nice’i linnavõim kohustas nädal tagasi ühistranspordis maski kandma. Paar päeva hiljem tühistas kohus aga BFMTV andmeil otsuse, viidates, et olukord piirkonnas ei õigusta ülejäänud riigist karmima asjakorralduse sisseseadmist.

«Omikrontüve alamvariandid nagu BA.4 ja BA.5 jätkavad nakkuslainete, hospitaliseerimise ja surmade põhjustamist maailmas,» hoiatas üleeile Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) juht Tedros Adhanom Ghebreyesus, kelle sõnul tähendab kahanenud testimine, et viirustüvede ja Covid-19 haiguse kulu muutumisest on kehvem ülevaade. «Viirus levib vabalt ja riigid ei halda oma võimekust arvestades haigust tõhusalt.»

Arvestades suurt nakatumise kasvu Euroopas, andis Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskus (ECDC) sel nädalal soovituse pakkuda eakatele ja kehva tervisega inimestele teist koroonaviiruse vaktsiini tõhustustoosi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles