IGOR TARO UKRAINA PÄEVIK Kuidas näeksid välja läbirääkimised sõjakurjategijatega ja mida neil läbi räägitaks?

Igor Taro
Copy
Lapsekäru tee ääres pärast Vene raketirünnakut Vinnõtsja linna vastu, milles sai surma vähemalt 23 inimest, nende hulgas 3 last.
Lapsekäru tee ääres pärast Vene raketirünnakut Vinnõtsja linna vastu, milles sai surma vähemalt 23 inimest, nende hulgas 3 last. Foto: Efrem Lukatsky/AP Photo/Scanpix

UKRAINA PÄEVIK 14.07:​ Venemaa raketilöögid rindest kaugel Ukraina lääneosas asuva Vinnõtsja linna kontorihoone ja tervisekeskuse pihta tekitavad küsimusi mõne Euroopa poliitiku väljaütlemiste suhtes, et sõja saab lõpetada ainult diplomaatia ja läbirääkimiste teel.

Kuidas näeksid välja läbirääkimised sõjakurjategijatega ja mida neil läbi räägitaks? Hukkunute arv on juba üle paarikümne ning suureneb, ühe nädala jooksul on venelased suutnud korraldada mitu taolist raketilööki – Zaporižžjas ligi paarkümmend ohvrit, Tšassiv Jar jõudis pea poolesajani.

Niimoodi üritavad sõjakurjategijad vastata oma läbikukkumistele sõjas Ukraina vastu –kümned hävitatud moonalaod ja juhtimispunktid, demilitariseeritud armeekindralid ja tervete staapide juhtivkoosseisud – see kõik ei saa mitte tekitada kallaletungijates tuska, kuna nende pealetungikatsed on nurjatud. Vastulöögi sihtmärgina kasutatakse kaitsetuid inimesi, nagu tervisekeskusesse kiirustanud väikelapsega ema. Kogu arvestus on üles ehitatud sellele, et tsiviiliseeritud maailmas on inimelul suur väärtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles