Trumpi küsitlemine pettuseasjas lükati tema esimese naise surma tõttu edasi

Copy
USA ekspresident Donald Trump.
USA ekspresident Donald Trump. Foto: Al Grillo/Zuma Press/Scanpix

USA endise presidendi Donald Trumpi küsitlemine New Yorgi tsiviilmenetluses, mis on seotud väidetava pettusega tema pereäris, lükati tema esimese naise surma järel edasi, ütles reedel kohtuametnik.

Trump ja tema vanimad lapsed Donald juunior ja Ivanka pidid reedel andma vande all tunnistusi, kuid New Yorgi peaprokuröri Letiti Jamesi kõneisik ütles, et see lükati Ivana Trumpi neljapäevase surma tõttu edasi. Ivana oli Donald juuniori ja Ivanka ema.

«Ivana Trumpi eilse surma valguses saime Donald Trumpi ja tema laste esindajalt palve kõik kolm tunnistust edasi lükata ja nõustusime sellega,» ütles kõneisik avalduses.

«See on ajutine viivitus ja uus graafik pannakse paika nii pea kui võimalik. Rohkem infot kuupäevade või muu kohta hetkel ei ole.»

«Avaldame Trumpi perele kaastunnet,» lisas ta.

Ivana Trump suri 73 aasta vanuses oma kodus Manhattanis. Politsei uurib, kas ta kukkus kogemata trepist alla ja surma põhjuse peaks kindlaks tegema linna kohtupatoloog.

James kahtlustab, et Trump Organization puhus oma kinnisvarade väärtust pangalaene taotledes üles, samas pisendades nende väärtust maksuametile aru andes.

Trumpid on rikkumisi eitanud, kuid kohtunik otsustas juunis, et uurijatel on alates 15. juulist nädal aega kolmikut üle kuulata.

Kui James leiab finantsrikkumiste kohta tõendeid, võib ta anda Trump Organizationi kohtusse ja nõuda kahjutasu. Kriminaalsüüdistusi ta esitada ei saa, kuna tegu on tsiviilmenetlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles