Briti konservatiivide peaministrikandidaadid pidasid esimese televäitluse (1)

Copy
Briti peaministrikandidaadid Kemi Badenoch, Penny Mordaunt, Rishi Sunak, Liz Truss ja Tom Tugendhat enne peaministrikandidaatide esimest teledebatti.
Briti peaministrikandidaadid Kemi Badenoch, Penny Mordaunt, Rishi Sunak, Liz Truss ja Tom Tugendhat enne peaministrikandidaatide esimest teledebatti. Foto: Victoria Jones/PA via AP / Scanpix

Viis Briti konservatiivide peaministrikandidaati pidas eile õhtul oma esimese televäitluse, keskendudes maksudele ja aususele poliitikas.

90-minutilises debatis, mis oli kandidaatide esimene võimalus ennast ja oma seisukohti televaatajatele paremini tutvustada, ei olnud palju otseseid vastandumisi.

Kui need siiski esile kerkisid, olid need suuresti maksude üle. Endine rahandusminister Rishi Sunak, kes on üks favoriite, oli sunnitud kaitsma plaani hoida intressimäärad viimaste aastakümnete kõrgeimal tasemel.

Esimeses kahes hääletusvoorus parima tulemuse saanud Sunak on vastu mitmele rivaalile, kes on lubanud erinevaid makse koheselt langetada.

Järgmine televäitlus korraldatakse pühapäeval ning tooride parlamendisaadikud hääletavad järgmises voorus esmaspäeval, mille järel jääb peaministrikandidaate järele ilmselt neli.

Teisipäeval peetakse veel üks teledebatt ja hääletusvoor, mille järel otsustavad konservatiividest parlamendisaadikud kolmapäeval, kellest saavad viimased kaks võistlejat valitsusjuhi kohale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles