FOTOD Kreeka põhjaosas alla kukkunud Ukraina kaubalennuk vedas miine (9)

Copy

Põhja-Kreekas kukkus eile hilisõhtul alla kaubalennuk, mis Serbia kaitseministri teatel vedas miine. Surma said kõik pardal olnud kaheksa meeskonnaliiget.

Kaubalennuki pardal on hukkunud kaheksa inimest, kinnitas Serbia kaitseminister Nebojša Stefanović. Tema sõnul oli tegu sõjatranspordilennukiga, mis pidi toimetama 11 tonni relvi ja miine Bangladeshi.

«Seal olid leegid, me kartsime. Autosid tuli palju, kuid nad ei saanud läheneda, sest toimusid pidevad plahvatused,» vahendas Briti meediaväljaanne BBC Kreeka elaniku Aimilia Tsaptanova sõnu.

Nõukogude päritolu kaubalennuk An-12 startis Serbiast Nišist laupäeval ning pidi sõitma Jordaaniasse Ammanisse. Lennuk kukkus alla pisut enne kella 23 eile õhtul umbes 40 kilomeetrit läänes suunas Kavála lennuväljast Põhja-Kreekas.

Mõni minut enne seda teatas Ukraina firma Meridian opereeritud lennuk, et tal on probleemid ühe mootoriga ning palus luba hädamaandumiseks. Lennuk suunati Kavála lennuväljale, kuid sinna ta ei jõudnud.

Kaubalennuki teekond.
Kaubalennuki teekond. Foto: Flightradar24

Pealtnägijate tunnistuste kohaselt põles lennuk enne allakukkumist Kavála lähistel.

Lennuk kukkus alla umbes kahe kilomeetri kaugusel asustatud piirkonnast, selgitas Paggaio linnapea Filippos Anastasiadis Open TV-le.

Öösel sündmuskohale kihutanud tuletõrjujaid takistas suits ja tugev lõhn, mis oli kardetavalt mürgine. Kohalikud elanikud on teatanud, et nad sulgesid öösel aknad ning kandsid maske.

Kaks tuletõrjujat viidi täna varahommikul mürgiste aurude tõttu hingamisraskustega haiglasse.

Kohapeal tööd alustavatel ekspertidel on abiks Kreeka aatomienergiakomisjoni spetsialistid, teatasid võimud.

Tuletõrjujad on sulgenud õnnetuspaiga ümber ala raadiusega 400 meetrit.

Enne lõppsihtkohta Dhakasse jõudmist pidid nad peatuma Jordaanias, Saudi Araabias ja Indias. Lennukit juhtis Ukraina kaubalennufirma Meridian, kuid seni ei viita miski seosele Ukraina sõjaga.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles