Läti rohelised esitasid peaministrikandidaadiks Lembergsi

BNS
Copy
Läti Roheliste ja Talurahva Liidu peaministrikandidaat, endine Ventspilsi linnapea Aivars Lembergs.
Läti Roheliste ja Talurahva Liidu peaministrikandidaat, endine Ventspilsi linnapea Aivars Lembergs. Foto: Paula Čurkste/LETA/Scanpix

Läti Roheliste ja Talurahva Liit nimetas oma peaministrikandidaadiks endise Ventspilsi linnapea Aivars Lembergsi.

Erakonna kaasesimees Armands Krauze ütles täna ajakirjanikele, et Riias saab roheliste nimekirja esinumbriks põhiseaduskohtu endine esimees Gunārs Kūtris, Latgales talunik Kaspars Melnis, Kurzemes roheliste fraktsiooni esimees Uldis Augulis, Vidzemes Krauze ise ja Zemgales seimisaadik Viktors Valainis.

Varem arvati, et Roheliste ja Talurahva Liidu peaministrikandidaadiks võib saada Valainis, kelle esitas kandidaadiks Läti Talurahva Liit.

Valainis ütles täna, et Talurahva Liit soovib võimalikult kogenud ja suurima ühiskondliku toetusega peaministrikandidaati, mistõttu Valainis loobus kandideerimast.

Krauze märkis, et 14. seimi valimistel kandideerivad koos kaks Roheliste ja Talurahva Liitu kuuluvat erakonda - Läti Talurahva Liit ja Läti Sotsiaaldemokraatlik Tööpartei ning nende koostööerakond Lätile ja Ventspilsile.

Lembergsi süüdistatakse korruptsioonis, kriminaalasja arutab praegu teises astmes Riia ringkonnakohus.

Riia ringkonnakohus mõistis 22. veebruaril 2021 esimeses astmes toonasele Ventspilsi linnavolikogu esimehele Lembergsile viieaastase vangistuse, vara konfiskeerimise ja 20 000 euro suuruse rahalise karistuse. Lembergs kaebas selle otsuse edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles