Taliban käsib Afganistani naisametnikel otsida endale sugulaste seast meessoost asendajad

Copy
Afganistani naiste õiguste aktivist Razia Saeedi tseremoonial Kabulis, kus naiste õiguste aktivistid kogunesid, et nõuda Talibani valitsuselt rohkem õigusi naistele, kõrgkoolide avamist tüdrukutele ja naiste kaasamist Afganistaani teadlaste ja juhtide kogusse, mida tuntakse Loya Jirga nime all.
Afganistani naiste õiguste aktivist Razia Saeedi tseremoonial Kabulis, kus naiste õiguste aktivistid kogunesid, et nõuda Talibani valitsuselt rohkem õigusi naistele, kõrgkoolide avamist tüdrukutele ja naiste kaasamist Afganistaani teadlaste ja juhtide kogusse, mida tuntakse Loya Jirga nime all. Foto: EPA/Stringer/Scanpix

Taliban palus Afganistani rahandusministeeriumi naistöötajatel soovitada enda töökohtadele meessoost sugulasi.

Mitmed naised ütlesid The Guardianile, et Talibani ametnikud on neile helistanud ja palunud neil soovitada enda meessugulasi enda asemele, sest töökoormus on ministeeriumites märkimisväärselt tõusnud ning neil on vaja palgata uusi meesametnikke.

Naised, kes töötasid avalikel ametikohtadel, saadeti koju pärast seda kui Taliban tuli 2021. aasta augustis võimule. Samas makstakse neile endiselt märkimisväärselt vähendatud palka mitte millegi tegemise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles