BRITI VALITSUSKRIIS ⟩ Tooride kraaklevad juhikandidaadid keeldusid teledebatist (1)

Rachel Kaare Juudas
Copy
Rishi Sunak (vasakul) ja Liz Truss (paremal) eilsel teledebattil.
Rishi Sunak (vasakul) ja Liz Truss (paremal) eilsel teledebattil. Foto: JONATHAN HORDLE / ITV / HANDOUT / SCANPIX

Ühendkuningriigi juhtivad liidrikandidaadid Rishi Sunak ja Liz Truss ei osale homsel debatil, sest hiljutised teleesinemised on esile toonud konservatiivide parteisisesed lahkhelid. 

«Konservatiividest saadikud on väidetavalt mures kahju pärast, mida debatid teevad Konservatiivse partei mainele, paljastades erakonnasisesed erimeelsused ja lõhenemised,» seisab Sky Newsi teadaandes.

«Praeguses valimisetapis puudub vajadus debatis osaleda,» vahendas Trussi pressiesindaja sõnu ajaleht The Standard. Truss osaleb heal meelel debatis, kui ta jõuab kahe viimase järelejäänud kandidaadi hulka, seisis teates.

«Meil oleks väga hea meel osaleda debattides, kui meil on õnn pääseda järgmisesse etappi,» selgitas Rishi Sunaki pressiesindaja.

Konservatiivide juhiks kandideerijad valmistuvad kolmandaks hääletusvooruks, mille käigus eemaldatakse tänase päeva lõpuks osalejate seast veel üks kandidaat.

Briti välisminister Liz Truss on üks vähestest ametisse jäänud Boris Johnsoni kabinetiministritest ning nimetab riigijuhina priotiteediks vähendada makse.

Endine rahandusminister Rishi Sunak oli esimeste Johnsoni valitsusest lahkunute seas ja keeldub maksumäära vähendamisest enne avaliku sektori majanduslikku paranemist.

Ühendkuningriigis võimul oleva Konservatiivide partei 160 000 liiget valivad 5. septembril uue liidri, kes võtab 6. septembril üle peaminister Boris Johnsoni ameti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles