Somaalia piraadid hõivasid Saksa tankeri

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni rannavalve jääb Somaalia piraatide ohjeldamisega hätta.
Jeemeni rannavalve jääb Somaalia piraatide ohjeldamisega hätta. Foto: AFP / Scanpix

Somaalia ranniku lähedal Adeni lahel on diplomaatiliste allikatee kinnitusel piraatide saagiks langenud Saksa gaasitanker, mille pardal viibib tosin Aasia päritolu meremeest.


Nairobis viibiv diplomaat soovis jääda anonüümseks, sest tal ei ole luba meediaga rääkida, vahendas Associated Press esmalt. AFP sai seejärel teiselt kohalikult merendusametnikult teada, et piraatide kätte langes Saksa vedelgaasi tanker MV Longchamp.

«Toimus äge tulevahetus, kuid meeskond on arvatavasti ohu alt väljas,» ütles meresõitjate abistamise programmi Keenia haru juhtiv Andrew Mwangura , kes lisas, et veel pole selge, kas omavahel tulistasid erinevad piraatide grupid või käis võitlus mõne välisriigi merejõududega.

Kaaperdamine toimus täna hommikul ning praegu juhitakse alust Somaalia ranniku poole.

1990. aastal ehitatud laev kuulub Hamburgi reederfirmale Bernhard Schulte Shipmanagement ning sõidab Bahama lipu all. Mwangura sõnul vedas laev Euroopast vedelgaasi Kaug-Itta. 3415-tonnise tankeri meeskond koosneb 12st-13st filipiinlasest ja indoneeslasest.

Somaalia piraatide sagenenud rünnakud on viimastel aastatel tekitanud kaose maailma ühel tihedaima liiklusega laevateel läbi Suessi kanali, mistõttu eelistavad paljud alused nüüd pikemat reisi ümber Aafrika lõunatipu.

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles