ÜLEVAADE Iraani saabunud Putin kiitis Moskva ja Teherani suhteid

Christopher Aloe
, toimetaja
Copy
Iraani kõrgema juht ajatolla Ali Khamenei ja president Ebrahim Raisi tervitamas eile Teheranis Venemaa presidenti Vladimir Putinit. 
Iraani kõrgema juht ajatolla Ali Khamenei ja president Ebrahim Raisi tervitamas eile Teheranis Venemaa presidenti Vladimir Putinit. Foto: AFP/SCANPIX

Venemaa ja Iraani suhted arenevad heas tempos, ütles eile islamivabariiki saabunud Venemaa president Vladimir Putin, kellel see on teine välisvisiit pärast seda, kui Venemaa alustas veebruaris Ukrainas täiemahulist sõda.

Putin kohtub Teheranis Iraani presidendi Ebrahim Raisi ja Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğaniga. Ametlikult kohtuvad kolm riigipead Süüria konflikti lahendamiseks loodud Astana platvormi raames, kuid arutatakse ka muid regionaalseid probleeme ning Ukraina Musta mere teravilja ekspordi taastamise kokkuleppega seonduvat.

Kohtumise eel ütles USA riiklik julgeolekunõunik Jake Sullivan, et Iraan tahab müüa Venemaale Ukraina sõja jaoks sadu relvastatud droone. Sullivani sõnul käisid Venemaa ametnikud viimastel nädalatel vähemalt kaks korda Iraani keskosas asuval lennuväljal, et tutvuda Iraani droonidega. Venemaa ja Iraan on aga avalikult tehingut eitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles