Briti armee keelustab välislähetustel prostituutide külastamise

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: OGNEN TEOFILOVSKI / REUTERS / SCANPIX

Suurbritannia sõjavägi kehtestas oma sõduritele esimest korda prostituutide välismaal väisamise keelu, mis on osana katsest vähendada seksuaalset kuritarvitamist, kirjutab The Guardian.

«Tehingulises seksis» osalejaid ähvardab vallandamine ja kohtuline karistus, kui nad asuvad riikides, kus prostitutsioon on ebaseaduslik, kinnitab Briti kaitseministeerium.

«Me tahame, et meie vägedes oleks üha rohkem naissõdureid ning me peame silmas pidama kõike seda, mida see erinevates keskkondades tähendab, ja me peame nende keskkondade jaoks parameetrid paika panema ja olema väga selged, mis on vastuvõetav,» selgitas ÜK kaitseminister Ben Wallace.

Briti sõdurite käitumine välismaal sattus tähelepanu alla 2012. aastal, kui ÜK sõdur tappis noore Keenia naise Agner Wanjiru, kes töötas prostituudina, et oma perekonda ülal pidada.

2018. aastat teatas Ühendkuningriigi meedia brittide langevarjurügemendist Keenias, kus peale baasi lähedale rajatud ajutise bordelli külastamist pöördus sõjaväehaiglasse korraga ligi 100 sõdurit.

Uus keeld ei kehti Ühendkuningriigis viibivatele relvajõududele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles