Hongkongis suri 35-aastasena maailma vanim isaspanda

Copy
Suri Hiina hiidpanda An An.
Suri Hiina hiidpanda An An. Foto: Kin Cheung/AP/Scanpix

Hongkongi teemapargis suri 35 aasta vanuses maailma vanim isane hiidpanda, kelle tervis oli viimasel ajal halvenenud.

An An veetis suurema osa elust Hongkongi Ocean Parkis, Hiina kinkis ta linnale koos emaspanda Jia Jiaga 1999. aastal. Jia Jia suri 2016. aastal 38 aasta vanuses, olles kõigi aegade vanim vangistuses peetud emaspanda.

«An An tõi meile sooje mälestusi ja palju südantsoojendavaid hetki. Tema kavalust ja lusti jäädakse sügavalt igatsema,» ütles Ocean Park Corporationi esimees Paulo Pong avalduses.

An An kannatas kõrge vererõhu käes, mis on vanemate pandakarude puhul tavaline. Viimasel kolmel nädalal hoiti teda kehva tervise tõttu pargi külastajate eest varjul. Ta lõpetas tahke toidu söömise ja oli viimastel päevadel tunduvalt vähem tegus.

Läinud nädalal jäeti Ocean Parki postitusele An Ani seisundi kohta sadu kommentaare, kus sooviti talle kiiret paranemist.

Ocean Parki veterinaarid ja linnavõimud konsulteerisid Hiina hiidpandade keskusega ja neljapäeva hommikul loom edasiste kannatuste vältimiseks eutaneeriti.

«An An elas täisväärtuslikku elu, mis lõppes austusväärses 35 aasta vanuses, see on võrdne umbes 105 inimaastaga,» seisis teemapargi avalduses.

Aastal 2007 kingiti Hongkongile Hiina rüppe naasmise 10. aastapäeva puhul veel kaks pandat: emane Ying Ying ja isane Le Le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles