Valge Maja: Biden nakatus COVID-19-ga (2)

Copy
USA president Joe Biden Massachusettsi osariigis Somersetis 20. juulil 2022.
USA president Joe Biden Massachusettsi osariigis Somersetis 20. juulil 2022. Foto: Kyle Mazza/TheNews2/imago images/Scanpix

USA president Joe Biden andis täna positiivse COVID-19 proovi, teatas Valge Maja, kelle sõnul on 79-aastase riigipea sümptomid kerged ning ta jätkab oma tööd täies ulatuses isolatsioonis.

«Ta on täiel määral vaktsineeritud ja saanud kaks tõhustusdoosi ning tema sümptomid on väga leebed,» teatas Valge Maja avalduses. Biden on hakanud võtma ka Pfizeri koroonaravimit Paxlovid.

«Vastavalt (USA haiguste kontrolli ja ennetamise keskuse) CDC ettekirjutustele isoleerib ta ennast Valges Majas ja jätkab kõikide oma kohustuste täitmist sel ajal täies ulatuses.»

Biden on teadete järgi hea tervise juures, kuid koroonamure on seotud Bideni kõrge vanusega, kirjutas AFP.

Bideni ametiaeg on võrdlemisi keerulises faasis, seistes silmitsi novembrikuiste vahevalimistega, mis on prognooside järgi Demokraatlikule Parteile problemaatilised. Samuti on ühe viimase uuringu järgi Bideni populaarsus langenud seni madalaimale tasemele.

President plaanis veeta rohkem aega USA-s tulevastel nädalatel pärast pikemaid reise, sealjuures NATO tippkohtumisele Hispaanias ja Saudi Araabiasse.

Eelmine USA president Donald Trump nakatus koroonaviirusega 2020. aasta oktoobris. Ta naasis Valgesse Majja pärast kolm päeva kestnud ravi ühes meditsiinikeskuses.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles