Moskva tahab sulgeda Juudiagentuuri Venemaa haru (1)

Copy
Tel Aviv, Iisrael. Foto on illustratiivne.
Tel Aviv, Iisrael. Foto on illustratiivne. Foto: Eyal Warshavsky / Zuma / SOPA / SCANPIX

Vene justiitsministeerium tahab sulgeda juutide Iisraelisse rändega tegeleva Juudiagentuuri Venemaa haru, vahendab Moskva kohtu tänast teadet BNS. 

Moskva Basmanõi kohtu pressiesindaja Jekaterina Buravtsova ütles Interfaxi vahendusel, et kohus sai ministeeriumilt administratiivkaebuse, millega paluti organisatsioon laiali saata.

Buravtsova sõnul olid kaebuse aluseks juriidilised rikkumised, ehkki ta ei täpsustanud üksikasju.

Kohus arutab asja 28. juulil, lisas ta.

Ministeerium teatas eelmisel nädalal RIA Novosti vahendusel, et viis mittetulundusühingus vahemikus 30. mai kuni 27. juuni läbi dokumentide kontrolli, ehkki selle tulemuste kohta ei esitatud mingit teavet.

Aastal 1929 asutatud agentuur mängis tähtsat rolli Iisraeli riigi loomisel 1948. aastal. Oma tööd Venemaal asutas agentuur 1989. aastal ning aitas sadadel tuhandetel juutidel emigreeruda Nõukogude Liidu aladelt Iisraelisse.

Täna on Iisraelis enam kui miljon inimest, kes on algupäraselt pärit Nõukogude Liidust.

Ministeeriumi palve tausta aitab avada madalseis Iisraeli ja Venemaa vahel seoses Moskva sissetungiga Ukrainasse, mille Iisraeli valitsus on hukka mõistnud.

Samas on juudiriik võtnud edasise osas ettevaatliku positsiooni, öeldes, et neil on head suhted nii Ukraina kui Venemaaga.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kritiseeris juunis Iisraeli teravalt tahtmatuse eest kehtestada Venemaale sanktsioone.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles