Suurbritannia saadab Ukrainale relvi (1)

Copy
Briti kaitseminister Ben Wallace (vasakul) ja Briti staabiülem admiral Tony Radakin.
Briti kaitseminister Ben Wallace (vasakul) ja Briti staabiülem admiral Tony Radakin. Foto: Aaron Chown / SCANPIX

Ühendkuningriik tarnib lähinädalatel Ukrainale kümneid suurtükke, sadu droone ja tankitõrjerelvi, ütles Briti kaitseminister Ben Wallace.

«Kaitseminister Ben Wallace ütles täna parlamendile, et Ühendkuningriigist saabub peagi rohkem kui kakskümmend iseliikuvat 155 mm-st suurtükki M109 ja kolmkümmend kuus 105 mm-st suurtükki L119,» teatas Ühendkuningriigi kaitseministeeriumi veebileht täna. 

Samuti antakse Ukrainale radarid ja rohkem kui 50 000 mürsku nõukogudeaegsete suurtükkide jaoks.

Lisaks saadab Ühendkuningriik lähinädalatel Ukrainasse rohkem kui 1600 tankitõrjerelva, samuti droone, sealhulgas sadu kamikadze-droone.

«Pakutava relvastuse ulatus ja valik näitab meie otsustavust. Koos oma rahvusvaheliste partneritega anname Ukrainale vahendid, et kaitsta seda riiki Putini ebaseadusliku sissetungi eest,» ütles Wallace.

Briti kaitseministeerium tuletas meelde, et praeguseks hetkeks on Ukrainasse saadetud 6900 NLAW, Javelin, Brimstone ja muud tankitõrjerelva, samuti 16 tuhat suurtükimürsku, kuus Starstreak õhutõrjerakettidega varustatud sõidukit Stormer ja sadu rakette. Ühendkuningriik tarnis ka mereväerakette Brimstone, mitut raketiheitjat, 120 soomuslahingumasinat ja suure hulka mittetapvat varustust, sealhulgas rohkem kui 82 000 kiivrit, 8450 soomusvesti ja 5000 öönägemisseadet.

Ministeerium rõhutas, et sõjalise toetuse järgmine järk hõlmab veelgi täiuslikumaid õhutõrjesüsteeme, droone ja uuenduslikke elektroonilise sõja vahendeid.

Samuti viidatakse sellele, et Ühendkuningriik alustas ulatuslikku Ukraina väe väljaõppeoperatsiooni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles