USA lisas Paraguay ekspresidendi korruptsioonis süüdistatute nimekirja

Copy
Paraguay ekspresident Horacio Manuel Cartes toetajatega oma kodus 2019. aasta novembris.
Paraguay ekspresident Horacio Manuel Cartes toetajatega oma kodus 2019. aasta novembris. Foto: Jorge Adorno / Reuters / Scanpix

USA võimud lisasid Paraguay endise presidendi, keda on uuritud seoses väidetava osalemisega rahapesuoperatsioonides, oma korruptsioonis süüdistatavate inimeste nimekirja.

Välisministeeriumi teatel lisati Horacio Manuel Cartes nimekirja tema «seotuse tõttu märkimisväärse korruptsiooniga».

Cartes oli Paraguay president 2013-2018 ning talle kuulub ärikonglomeraat, millesse kuulub umbes 25 ettevõtet, seal hulgas meedia- ja tubakaettevõtted ja supermarketite kett.

Ekspresident tõkestas ulatuslikku rahvusvahelist juurdlust riikideülesest kuritegevusest, selleks, et end ja oma kuriteokaaslasi kaitsta võimaliku kohtu alla saatmise ja poliitilise maine kahju eest, kirjutas välisminister Antony Blinken avalduses.

Blinken lisas, et Cartese käitumine õõnestab Paraguay demokraatlike institutsioonide stabiilsust ning võimaldas talle seotust võõrriikide terroristlike organisatsioonidega.

Avaldus ei lisanud üksikasju juurdluste ega Cartese väidetava seotuse kohta terroristlikes tegevustes.

Suurärimees Cartes, kes pürib hetkel oma konservatiivse erakonna Partido Colorado (hisp.k. - Punane Partei) uueks juhiks, ütles, et tema vastu esitatud süüdistused on alusetud.

Detsembrisse kavandatud valimistel on Cartese võistleja uue parteijuhi kohale praegune Paraguay president Mario Abdo Benítez.

Lisaks ekspresidendile, lisas USA oma korruptsiooninimekirja ka kolm täiskasvanud last Juan Pablo Cartes Montaña, Sofía Cartes Montaña ja María Sol Cartes Montaña.

USA suursaatkonnas Paraguay pealinnas Asunciónis ütles suursaadik Marc Ostfield reede hommikul, et oodata on veel teisigi sarnaseid teateid korruptsiooninimekirja täiendamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles