Liibüa pealinnas hukkus relvarühmituste tulevahetuses 16 inimest

Copy
Liibüa relvajõud Tripolis sel nädalal puhkenud tulevahetuse järel korda valvamas.
Liibüa relvajõud Tripolis sel nädalal puhkenud tulevahetuse järel korda valvamas. Foto: Yousef Murad/AP Photo/Scanpix

Liibüa pealinnas Tripolis sai relvarühmituste tulevahetuses surma vähemalt 16 ja haavata 52 inimest, teatas täna tervishoiuministeerium.

Tulevahetus sai alguse neljapäeva õhtul ja kestis reede pärastlõunani. Varasemalt oli päästeteenistus öelnud ohvrite arvuks 13, nende seas kolm tsiviilelanikku.

Kokkupõrkes läksid vastamisi kaks riigi lääneosas mõjukat relvarühmitust, Al-Radaa vägi ja Tripoli Revolutsioonibrigaad.

Allikate sõnul puhkes üle mitme linnaosa levinud madin, kui üks rühmitus oli pidanud kinni teise liikme.

Reedel sekkus konflikti rahu sobitamiseks kolmas rühmitus, 444. brigaad, mis saatis oma väed looma puhvertsooni, kuid sattus ka ise tule alla, ütles AFP fotograaf.

Peaminister Abdulhamid Dbeibah peatas vahejuhtumi järel siseminister Khaled Mazeni volitused ja nimetas tema ajutiseks kohusetäitjaks omavalitsuste ministri Bader Eddine al-Toumi.

Liibüa on kaoses olnud alates 2011. aastast, kui NATO toetatud ülestõusuga kukutati ja tapeti kauane diktaator Muammar Gaddafi.

Pinged on viimastel kuudel kasvanud, kuna riigil on kaks rivaalitsevat valitsust.

Tulevahetuses osalenud rühmitused on mõlemad ustavad Dbeibah' ühtsusvalitsusele, mille vastas on Fathi Bashagha juhitud paralleelvalitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles