Itaaliasse saabus mõne tunniga üle tuhande migrandi (2)

Copy
Sitsiiliasse jõudnud põgenikud.
Sitsiiliasse jõudnud põgenikud. Foto: Carmelo Imbesi/ANSA/EPA/Scanpix

Itaaliasse saabus mõne tunniga üle tuhande migrandi ning veel sajad humanitaarabialuste poolt päästetud ootasid sadamat, mis neid vastu võtaks, teatasid täna võimud ja vabaühendused.

Ajavahemikus 1. jaanuarist 22. juulini saabus Itaaliasse meritsi 34 000 inimest, teatas siseministeerium. Mullu samal perioodil oli see arv 25 500 ja 2020. aastal10 900.

Itaalia lõunatipus Calabria lähedal päästsid kaubalaev ja rannavalve laupäeval enam kui 600 inimest, kes üritasid triiviva kalalaeva pardal Vahemerd ületada.

Põgenikud toodi maale mitmes Sitsiilia sadamas.

Võimud leidsid ka viie seni teadmata asjaoludel surnud migrandi surnukeha.

Lampedusa saarele saabus alates laupäeva hilistest tundidest 15 erineva paadiga Tuneesiast ja Liibüast 522 inimest muu hulgas Afganistanist, Pakistanist, Sudaanist, Etioopiast ja Somaaliast.

Itaalia meedia andmeil on saare vastuvõtukeskus rängalt ülekoormatud.

Keskus on kavandatud mahutama 250–300 inimest ja praegu on seal uudisteagentuuri Ansa teatel 1200 inimest.

Vabaühendused jätkavad sadade Vahemerel hätta sattunud migrantide päästmist.

SeaWatch teatas, et korraldas laupäeval neli päästeoperatsiooni.

«Aluse SeaWatch3 pardal on 428 inimest, sealhulgas naised ja lapsed, üheksandat kuud rase naine ja raskete põletushaavadega patsient,» seisis ühenduse Twitteri kontol.

Päästelaev OceanViking, mida opereerib vabaühendus SOS Mediterranean, teatas, et leidis Liibüa lähistel rahvusvahelistes vetes merehätta jäänud ülerahvastatud kummipaadis 87 inimest, sealhulgas 57 saatjata alaealist.

Vahemere keskosa rändetee on maailma kõige ohtlikum.

Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni (IOM) hinnangul on alates aasta algusest seal hukkunud ja kadunud 990 inimest.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles