Sõjast räsitud Jeemenis hukkus üleujutustes 10 inimest

Copy
Lapsed kõnnivad läbi üleujutatud Sanaa linna.
Lapsed kõnnivad läbi üleujutatud Sanaa linna. Foto: Yahya Arhab/EPA/Scanpix

Sõjast räsitud Jeemeni pealinna ja selle ümbrust tabanud ränk paduvihm põhjustas üleujutusi, mille tagajärjel varises kokku hoone ja hukkus kümme inimest, teatasid võimud.

Ametnike sõnul sai Sanaa ühes linnaosas hoone kokkuvarisemisel surma neli last, veel kuus inimest hukkus, kui üleujutus nende auto minema pühkis.

Tugevad vihmasajud põhjustavad Jeemenis igal aastal laastavaid üleujutusi ja viimase nädala jooksul on paduvihmad uuesti hoogu kogunud.

Liiklus linnas, mida kontrollivad rahvusvaheliselt tunnustatud valitsuse vastu võitlevad huthi mässulised, on peaaegu seiskunud.

Sanaa ajaloolises linnaosas kukkus kokku kolmekorruseline hoone, milles hukkus neli last, ütles linna vabariikliku haigla arst AFP-le.

Üleujutused pühkisid Sanaast lõunas asuvas Dhamari kubernerkonnas maanteelt minema auto, mille juht ja viis reisijat hukkusid, ütles piirkonna erioperatsioonide juht Nashwan al-Samawi uudisteagentuurile Saba.

2014. aastal puhkenud konflikt Iraani toetatud huthide ja valitsusvägede vahel on toonud kaasa sadu tuhandeid surnuid lahingutes või siis või haiguste ja alatoitumise tõttu. Alates aprillist valitseb riigis vaherahu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles