ÜLEVAADE Ukraina püüab raketirünnaku kiuste alustada viljavedu Odessast

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Ukraina tuletõrje kustutamas üleeile põlengut Odessa sadamas seisnud laeval, mis süttis Vene raketirünnaku tagajärjel.
Ukraina tuletõrje kustutamas üleeile põlengut Odessa sadamas seisnud laeval, mis süttis Vene raketirünnaku tagajärjel. Foto: Odessa linnavolikogu Telegrami kanal/AFP/Scanpix

Kuigi Vene vägede raketirünnak Odessale kõigest päev pärast viljaekspordi kokkuleppeni jõudmist seab kahtluse alla Moskva pühendumise toidunappuse leevendamiseks mõeldud meetmele, valmistas Ukraina Musta mere sadamaid eile ette kaubaveo taastamiseks.

«Jätkame tehnilisi ettevalmistusi põllumajandussaaduste ekspordi alustamiseks oma sadamatest,» kirjutas Ukraina infrastruktuuriminister Oleksandr Kubrakov pärast üleeilset raketirünnakut sotsiaalmeedias. Ta süüdistas Venemaad katses hävitada Ukraina taristut ja majandust, lisades, et rünnakuga Odessa sadamale paljastas Moskva oma tõelised kavatsused.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi nimetas rünnakut sadamale barbaarsuseks, mis näitab, et Türgi ja ÜRO vahendusel reedel sõlmitud viljaveo leppe rakendamisel ei saa Venemaad usaldada, vahendas Reuters. «Tänane Venemaa raketirünnak Odessale, meie sadamale, on küüniline ja see oli ühtlasi hoop Venemaa enda poliitilisele positsioonile,» lausus Zelenskõi ööl vastu eilset tehtud pöördumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles