Allikas: Prantsusmaa alustas juurdlust Vene oligarhide suhtes

BNS
Copy
Prantsuse politsei Nice'is, kus varem neljapäeval pussitas arvatav islamiäärmuslane surnuks kolm inimest 29. oktoober 2020.
Prantsuse politsei Nice'is, kus varem neljapäeval pussitas arvatav islamiäärmuslane surnuks kolm inimest 29. oktoober 2020. Foto: VALERY HACHE/AFP

Prantsuse prokuratuur on alustanud Vene oligarhide vara suhtes juurdlust, mis keskendub ilmselt võimalikule rahapesule ja korruptsioonile, ütles esmaspäeval allikas.

Juurdlusest kirjutas esimesena ajaleht Le Parisien ning see viiakse läbi pärast korruptsioonivastase organisatsiooni Transparency International Prantsusmaal esitatud kaebust oligarhide vastu.

Prantsusmaa on Venemaa sissetungi järel Ukrainasse külmutanud miljardite eurode ulatuses Vene kodanike vara, muu hulgas luksusjahte ja kinnisvara.

Prantsusmaa Vahemere rannik, suusakuurordid ja Pariisi kinnisvara on olnud pikemat aega Vene ärimeeste seas populaarsed.

«Venemaale suunatud sanktsioonide režiimi ambitsioonid ja esmane varade arestimine on muutunud keerukamaks sanktsioonide alla pandud isikute vara tuvastamisel,» teatas Transparency International France juunis avalduses.

Prantsusmaal on nagu mujal maailmas oligarhide ja Kremlile lähedaste isikute vara otsimine ummikus, lisati.

Organisatsiooni teatel on sel nimekiri mitme oligarhi kinnisvarast Prantsusmaal. Samuti on sel asitõendid selle kohta, kui palju nende soetamisel kulutatud raha on pärit keelatud allikatest.

Euroopa Liidu riigid on külmutanud kokku 13,8 miljardi euro ulatuses Venemaa ja Valgevene kodanike vara. EL on kehtestanud Venemaa vastu kuus sanktsioonipaketti, mis hõlmavad ka keeldu suuremale osale Vene naftatoodete impordist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles