Jaapani politsei puistas Tokyo olümpiamängude tippametniku kodu

BNS
Copy
Tokyo olümpiamängud
Tokyo olümpiamängud Foto: ATHIT PERAWONGMETHA/REUTERS/Scanpix

Jaapani politsei puistas teisipäeval Tokyo olümpiamängude korralduskomitee liikme kodu seoses väidetava pistisega ühelt sponsorilt, vahendas kohalik meedia.

Haruyuki Takahashit (78) kahtlustatakse mitmesaja tuhande euro võtmises ülikondade jaemüüjalt Aoki Holdings Inc, mis oli mullu peetud spordivõistluse ametlik koostööpartner.

Uudisteagentuuri Kyodo teatel võib see klassifitseeruda pistiseks, kuna Takahashit peeti ametnikuks, kellel ei olnud lubatud oma ametiga seoses raha või kinke vastu võtta.

Tokyo prokuratuur juhtumit ei kommenteerinud.

Kahtluste kohaselt sai Takahashi juhitav konsultatsioonifirma Aokilt raha 2017. aastal sõlmitud leppe alusel, vahendas meedia.

Aokist sai seejärel oktoobris 2018 Tokyo olümpiamängude sponsor, mis lubas sel kasutada ürituse logo ja müüa litsentseeritud tooteid.

Takahashi ütles läinud nädalal ajalehele Yomiuri Shimbun, et tema firma sai raha konsultatsioonitöö eest ja huvide konflikti seoses tema positsiooniga korralduskomitee liikmena ei ole.

Takahashi, Jaapani suurima reklaamiagentuuri Dentsu endine juht, oli 2020. aasta Tokyo olümpiamängude korralduskomitees alates 2014. aasta juunist.

Korralduskomitee saadeti laiali läinud nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles