Trump naasis esimest korda alates ametist lahkumisest Washingtoni

Copy
USA endine president Donald Trump.
USA endine president Donald Trump. Foto: Phelan M. Ebenhack/AP/Scanpix

USA endine president Donald Trump naasis täna esimest korda alates Valgest Majast lahkumisest Washingtoni.

Trump on aina enam vihjanud, et kandideerib 2024. aastal uuesti ning peaks tegema pöördumise oma liitlaste mõttekojas America First Policy Institute.

Linna naaseb ta ajal, mil esindajatekoja komisjonis on nädalaid arutatud 2021. aasta 6. jaanuari rahutusi, mille käigus rüüstasid Trumpi toetajad valimistulemuse tühistamiseks kongressi.

Ekspresident esineb siiani regulaarselt valeväidetega, et oli valimiste tegelik võitja, kuid mõttekoja kõneisiku Marc Lotteri sõnul vaatab Trump tulevikku, mitte minevikku.

«See on poliitikakõne, mille ta annab,» ütles ta CNN-ile.

Samas on ebatõenäoline, et Trump hälbib oma tavapärasest marurahvusluse, rändevastasuse ja vandenõuteooriate repertuaarist.

Arvatavalt on kongressi uurimine Kapitooliumi ründamise ja valimistulemuse tühistamise katse kohta Trumpi mainet kahjustanud.

Ekspresidendil on endiselt äärmiselt ustav toetajaskond, mis teeks ta partei kandidaadiks pürgimise korral favoriidiks, kuid rivaalid on talle negatiivse meediakaja kuhjudes järele jõudmas.

Hiljutise New York Times ja Siena kolledži küsitluse andmeil hääletaks pea pooled vabariiklased eelvalimistel ükskõik millise vabariiklase poolt peale Trumpi.

Läinud nädalal sarjasid Trumpi käitumist 6. jaanuari rahutuste ajal ka Murdochi perele kuuluva Wall Street Journali ja New York Posti parempoolsed arvamustoimetused.

Trump ei vääri uuesti presidendiks saamist, kirjutas tavaliselt tema suhtes sõbralik Post.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles