Jaapanis Yamaguchis tapeti üks inimesi kimbutava ahvijõugu liige

Copy
Jaapani makaagid kuumaveeallikkas Yamanouchi.
Jaapani makaagid kuumaveeallikkas Yamanouchi. Foto: ISSEI KATO/REUTERS/Scanpix

Kohalikud võimud jahivad Jaapani lääneosas ahvijõuku, kes on rünnanud ja vigastanud ligi 50 inimest, teatas võimuesindaja, märkides, et üks marodööritsenud makaak on kinni püütud ja tapetud.

Isane ahv võeti kinni, kui ta kooserdas ringi Yamaguchi linnas asuvas kooli territooriumil, kuid kardetakse, et õudused ahvijõuguga jätkuvad.

Linnaametnikud on püüdnud juba nädalaid tigedast jõugust jagu saada. Ahvide rünnakud elanike vastu on seni piirdunud kergemate kriimustuste ja hammustustega.

Eile õhtul lasid jahimehed ahvi rahustikuuliga ja tabasid ta lõpuks kooli territooriumil asuva järve lähedalt.

Kui oli kindlaks tehtud, et umbes nelja aastane ja pool meetrit pikk ahv on süüdi vähemalt ühes rünnakus, otsustati temaga lõpparve teha.

Teisipäevase seisuga oli ahvirünnakutes viga saanud 49 inimest.

Jaapani makaake on mitmel pool riigis võimalik näha võrdlemisi vabalt ringi liikumas, kuid teatud aladel suhtutakse neisse kui nuhtlusesse. Näiteks söövad nad vilja või tungivad majapidamistesse.

Ent Lääne-Jaapanis asuva linna ahvirünnakute laine on tavatu. Nii täiskasvanud kui lapsed on saanud ahvide rünnakutes viga, haavu on tekitanud nii küünistamised kui ka hammustamised.

«Kogu Yamaguchi linn on ümbritsetud mägedest ning pole harv näha ahve,» ütles AFP-le linna põllumajandusosakonna nimetuks jääda soovinud ametnik. «Ent harv on näha niivõrd paljusid rünnakuid lühikese aja jooksul,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles