Mišustin: Venemaa peab otsima oma energiaekspordile uusi turge (1)

Copy
Venemaa peaminister Mihhail Mišustin
Venemaa peaminister Mihhail Mišustin Foto: Dmitry Astakhov/Sputnik/Pool/AP/Scanpix

Venemaa peab tõsiselt arendama transporditaristut ja laiendama oma energiaeksporti, peamiselt Aasia ja Vaikse ookeani regiooni suunal, ütles Venemaa peaminister Mihhail Mišustin valitsuse energiasektori teemalisel strateegiakoosolekul.

Riiklike eesmärkide täitmise nimel peab Venemaa tugevdama siseriiklikku nõudlust energiaressursside järele ja laiendama regioonide gaasistumist, ütles ta.

«Üha rohkem Vene perekondi vajab stabiilse ja võrdlemisi odava kütte-, energiaallika saamist. See muudab võimalikuks inimeste elu mugavamaks muutumise ja et see annaks positiivset mõju äritegevusele,» sõnas Mišustin.

Tema sõnul on tähtis luua ja arendada suuri naftasaaduste projekte.

«Meie tööstus vajab täiendavat plastiku, polümeeride ja muude eritoodete varu lähiaastatel,» ütles ta.

Ta lisas, et vaja on arendada veeldatud maagaasi (LNG) tootmist, et suurendada ressursside liikuvust, mille abil siseneda uutele turgudele.

Lisaks näeb Mišustin kodumaisele tarbijale transpordi soodsamaks muutmise võimalust gaasipõhise mootorikütuse arendamises.

Aasia ja Vaikse ookeani piirkonna riikideni jõudmise juures ei tohi peaministri sõnul unustada ka kõiki sõbralikke riike, millega tuleb jätkata suhete hoidmist.

«Tulevikus ei ole mitte vähem tähtis rajada võimalus kiireks tarbekaupade voogude suuna muutmiseks läänest itta ja vastupidi. Näiteks liita ühendatud gaasitranspordisüsteem, mis on suunatud Euroopasse, Siberi elektriprojektidega ja Sahhalin-Habarovsk-Vladivostok torujuhtmega, ehitada omalaadne vastastikku seotud süsteem, mis annaks võimaluse reageerida hinnaolukorrale märksa paindlikumalt,» sõnas Mišustin.

«Kõigi selliste projektide jaoks on vajalik lähiaastatel mitte ainult korraldada tehnikahankeid sõbralikes riikides, vaid ka laiendada meie oma tootmist, luua võimekus valmistada kaevandus-, nafta-, ja gaasitehnikat, arendada laevaehitust,» ütles valitsusjuht.

Venemaa peab otsima uusi parnereid pärast agressioonisõja alustamist Ukrainas, mille tõttu riik on langenud laialdaste lääne sanktsioonide alla.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles