Venemaa lubas takistada Lääne meedia tööd seoses RT France'i keeluga

Copy
Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov Moskvas 9. mai 2022.
Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov Moskvas 9. mai 2022. Foto: MAXIM SHIPENKOV/EPA/Scanpix

Kreml lubas kolmapäeval takistada Lääne meedia tööd Venemaal seoses Euroopa Kohtu (ECJ) otsusega jätta jõusse nende riikliku uudistekanali RT France saadete edastamise keeld.

«Otse loomulikult võtame me tarvitusele sarnased survemeetmed Lääne meediale, mis toimetab meie riigis,» ütles Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ajakirjanikele. Kreml ei luba neil Venemaal töötada, lisas Peskov, märkides, et Moskva reaktsioon keelule on äärmiselt negatiivne.

«Põhiolemuslikult on RT blokeeritud ega saa Euroopas tegutseda,» ütles Peskov. «Eurooplased trambivad omaenda ideaalidel.»

ECJ jättis varem kolmapäeval jõusse saadete edastamise keelu, mis kehtestati Vene uudistekanalile RT France ning mis on osa Euroopa Liidu sanktsioonidest Moskvale seoses Kremli okupatsiooniväe sissetungiga Ukrainasse.

Luxembourgis paiknev ECJ langetas otsuse, mis lükkas tagasi Vene riikliku meediakanali RT apellatsiooni.

EL kehtestas märtsis keelu seoses süüdistustega, et kanal levitab väärteavet.

RT, mida pidevalt süüdistatakse Venemaa riigipropaganda suuvoodriks olemises, on blokeeritud pea kõigis lääneriikides pärast president Vladimir Putini otsust saata 24. veebruaril oma okupatsioonivägi Ukrainasse.

Aastal 2005 Russia Today nime all tööd alustatud telekanal on kasvatanud oma ulatust läbi teleülekannete ja veebikanalite mitmes keeles, seal hulgas inglise, prantsuse, hispaania, saksa ja araabia keeles.

Paljud välisajakirjanikud on lahkunud Venemaalt ning rida välismeediakanaleid on peatanud oma töö Venemaal, kui Kremli võimud asusid kehtestama uusi seadusi, millega võib niinimetatud libauudiste levitamise eest Vene armee kohta oodata ees kuni 15 aasta pikkune vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles