ÜLEVAADE Justiitsministeerium võttis Trumpi luubi alla

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Donald Trump saabumas ühenduse America First kohtumisele kõnet pidama.
Donald Trump saabumas ühenduse America First kohtumisele kõnet pidama. Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

Fakt, et justiitsministeerium on asunud üle kuulama tunnistajaid seoses ekspresident Donald Trumpi katsetega mõjutada võimule jäämiseks presidendivalimiste protsessi, ei tähenda, et tema suhtes on alustatud kriminaaljuurdlus. Küll aga näitavad märgid, et see ei ole välistatud.

Trumpi roll katsetes mõjutada 2020. aasta presidendivalimiste tulemusi on hästi teada juba Kongressi esindajatekoja juurdlusest, milles uuritakse 2021. aasta 6. jaanuaril Kapitooliumil lahvatanud vägivalda ja sellele eelnenud protsesse. Justiitsministeerium on aga seni vaikinud selle kohta, kas nemad plaanivad samuti Trumpi tegevuse kohta toimiku avada.

Selgub, et föderaalprokurörid on juba kuulanud tunnistajaid, kellelt on uuritud Trumpi, tema abide ja teiste ekspresidendi siseringi kuuluvate isikute tegevuse kohta 2020. aasta presidendivalimistega seoses. Teiste hulgas on tunnistajatena üles astunud kaks endise asepresidendi Mike Pence’i kõrget abi, teatasid The Washington Postile kaks anonüümseks jäänud allikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles