Prantsusmaa parlament vaidleb tuliselt lipsukandmise üle (2)

Postimees
Copy
Vasakerakonna Alistamatu Prantsusmaa (LFI) naisparlamendisaadikud tulid üleeile tööle lipsuga, et protestida nii meesrahvaesindajatelt lipsu nõudmise vastu. Vasakpopulistide väitel on nõue kohatu ja lisaks diskrimineerib naisi.
Vasakerakonna Alistamatu Prantsusmaa (LFI) naisparlamendisaadikud tulid üleeile tööle lipsuga, et protestida nii meesrahvaesindajatelt lipsu nõudmise vastu. Vasakpopulistide väitel on nõue kohatu ja lisaks diskrimineerib naisi. Foto: Jacques Witt/SIPA/Scanpix

Prantsusmaa parlamendi kõige tulisem debatiteema pole mitte elukalliduse tõus või riiki räsiv põud, vaid küsimus, kas rahvaesindajad peaksid tööl kandma lipsu – viimati protestisid meestele antud korralduse vastu vasakpoolsed naissaadikud, nimetades reeglit seksistlikuks.

Suurem osa vasakradikaalse Alistamatu Prantsusmaa (LFI) naissaadikutest pani üleeile tööle tulles kaela lipsu, et väljendada nii vastuseisu parempoolsete nõudmisele keelata parlamendis vabaajarõivaste kandmine.

Läinud kuul toimunud valimistel kerkis vasakliidu liikmena kandideerinud LFI Prantsusmaa parlamendis suuruselt kolmandaks parteiks, saades 75 kohta, ning paljud nende meessaadikud ei kanna lipsu, mis näib ärritavat paremleeri.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles