Ukrainlased koguvad allkirju Boris Johnsonile kodakondsuse ja peaministrikoha andmiseks (8)

Postimees
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi (vasakul) võõrustas juuni keskel Kiievis Ühendkuningriigi peaministrit Boris Johnsonit.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi (vasakul) võõrustas juuni keskel Kiievis Ühendkuningriigi peaministrit Boris Johnsonit. Foto: Ukraina Presidendi Pressiteenistus/reuters/scanpix

Naljaga pooleks algatatud petitsioon kutsub üles andma Ühendkuningriigi ametist lahkuvale peaministrile Boris Johnsonile Ukraina kodakondsust ja tegema temast riigi valitsusjuhti.

Üleeile algatatud petitsioon on juba kogunud ligi 5000 allkirja ning kui see saab kokku 25 000 toetusavaldust, on Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kohustatud sellele ametlikult vastama.

Hoolimata sellest, et Johnson oli skandaalide ja populaarsuse kaotuse tõttu sunnitud Briti peaministri kohalt tagasi astuma, on ta Ukrainas endiselt ülipopulaarne tänu häälekale toetusele Kiievile võitluses Venemaaga. Hüüdnime Johnsonjuk saanud poliitikule on Ukrainas pühendatud nii seinamaalinguid kui ka küpsetisi, vahendas Reuters.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles