Kreeka sotside liidrit püüti rünnata nuhkvaraga

Postimees
Copy
Kreeka vasakerakonna PASOK esimees Nikos Androulakis mullu detsembris Ateenas.
Kreeka vasakerakonna PASOK esimees Nikos Androulakis mullu detsembris Ateenas. Foto: Girogos Kontarinis/Eurokinissi/AP/Scanpix

Kui tänavu kevadel algatati Kreekas uurimine võimaliku ajakirjanike salajase jälgimisega seoses, ilmnes nüüd, et ka opositsioonierakonna Ülekreekaline Sotsialistlik Liikumine (PASOK) juhi Nikos Androulakise telefoni üritati nakatada sama nuhkvaraga.

«Mu mobiiltelefoni püüti nakatada Predatori nuhkvaraga,» ütles Euroopa Parlamendi liige Androulakis ajakirjanikele, kui oli sel nädalal esitanud kaebuse Kreeka prokuratuurile. «Selle haiglase käitumise taga peitujate paljastamine pole isiklik asi, vaid mu demokraatlik kohustus.»

Kahtlase lingi, mis viis Predatori nime kandva nuhkvarani, avastas Kreeka poliitiku telefonist juuni lõpus tehtud kontrolli käigus Euroopa Parlamendi küberjulgeolekuteenistus. PASOKi allikad väitsid portaalile Euractiv, et sõnum kõnealuse lingiga saabus Androulakise telefoni mullu sügisel, kui käisid partei esimehe valimised, kuid ta ei vajutanud sellele ja nii ei nakatunud nutiseade pahavaraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles