ÜLEVAADE ⟩ Soome eelistab jätta Vene kodanike reiside piiramise Brüsseli otsustada

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Soome-Vene piir Imatras tänavu mais. Kui koroonapiirangute kehtides oli piiriületusi vähe, siis sel kuul on meetmete kadumise järel Kagu-Soomes piiriületuste arv kasvanud 7500–8000ni päevas.
Soome-Vene piir Imatras tänavu mais. Kui koroonapiirangute kehtides oli piiriületusi vähe, siis sel kuul on meetmete kadumise järel Kagu-Soomes piiriületuste arv kasvanud 7500–8000ni päevas. Foto: ALESSANDRO RAMPAZZO/AFP/SCANPIX

Samal ajal kui Soome välisministeerium veel vaeb võimalusi, kuidas piirata turismiviisade andmist Vene kodanikele, kinnitavad kõik võimuparteid valmidust kitsendusteks, lootes siiski, et keerulise otsuse langetab nende eest Euroopa Liit.

Puhkusel viibivat sotsist peaministrit Sanna Marinit asendava parteikaaslase, pereminister Aki Lindéni sõnul hindavad riigi diplomaatilised esindused Vene kodanikelt saabuvaid viisataotlusi juba praegu rangemalt, et heita kõrvale need, kes tahavad Soomet kasutada vaid transiitmaana.

«Moskva üksuses lükatakse isegi pooled taotlustest tagasi just seetõttu, et on olnud tõendeid, et Soomet kasutatakse vaid vaheetapina. Tegelikult on päris palju juba tehtud,» rõhutas ta üleeile telekanaliga MTV 3 vesteldes, kuid möönis, et olukord tekitab ikkagi nördimust. «Loomulikult teeb soomlasi ja teisigi murelikuks moraalne pool, sest Venemaa peab Ukrainas kohutavat sõda ja siis käitutakse, nagu poleks midagi juhtunud ja tullakse siia turistina, käiakse meie kauplustes ja puhkusel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles