Põhja-Korea teatel ei lisandunud enam ühtegi uut koroonajuhtu

Copy
Terviseametnikud desinfitseerivad üht Pyongyangi töökohta koroonaviiruse vastu. Foto on illustratiivne.
Terviseametnikud desinfitseerivad üht Pyongyangi töökohta koroonaviiruse vastu. Foto on illustratiivne. Foto: Cha Song Ho / AP / Scanpix

Põhja-Korea teatel ei lisandunud viimase ööpäeva jooksul enam ühtegi uut «palavikujuhtu», seda rohkem kui kaks kuud pärast esimeste koroonanakkuste kinnitamist mais.

Alates neljapäeva õhtust ei ole 24 tunni jooksul «teatatud ühestki uuest palavaikupatsiendist», edastas täna riiklik uudisteagentuur KCNA.

KCNA ütles, et alates aprilli lõpust on riigis registreeritud ligi 4,8 miljonit nakatunut ning 99,994 protsenti neist on täielikult tervenenud. Praegu on ravil 204 haigestunut.

Põhja-Korea kehtestas 2020. aastal koroonapandeemia puhkemise järel karmid piirangud ning väitis pea kaks aastat, et riigis pole ainsatki koroonahaiget. Ekspertide sõnul oli viiruse omikrontüve kiiret levikut arvestades vaid aja küsimus, millal Covid-19 riiki jõuab.

Põhja-Koreal on üks maailma halvimas seisus tervishoiusüsteeme, halvasti varustatud haiglad, vähe intensiivravi kohti ning pea olematu massilise testimise võimekus.

Pyongyang teatas esimestest «palavikujuhtudest» 12. mail ning aktiveeris «erakorralise epideemia ärahoidmise süsteemi».

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel ei ole Põhja-Koreas vaktsineeritud ühtegi inimest koroonaviiruse vastu.

Lõuna-Korea on pakkunud naaberriigile vaktsiine ja muud meditsiiniabi koroonapuhanguga toime tulemiseks, kuid Põhja-Korea pole reageerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles